search materials(including e-books and e-journals) held by Hokkaido university.
search materials held by universities in Japan.
search information on academic articles published in Japan.
search NDL(National Diet Library) online, NDL Digitized Contents and "Aozora Bunko", materials of a Japanese digital library.
Search keyword:(Subject: #食生活)
Results:971items
CD-ROM版日本の食生活全集2000
東京 : 農山漁村文化協会 , c2000
ID=2000843817
日本からみた世界の食文化 : 食の多様性を受け入れる / 鈴木志保子編著
東京 : 第一出版 , 2021.11
ID=2001820829 NCID=BC11588795
いま、なぜ食の思想か : 豊食・飽食・崩食の時代 / 河上睦子著
東京 : 社会評論社 , 2015.1
ID=2001796364 NCID=BB17988427
食の多様性 / 佐藤洋一郎著
東京 : 勉誠出版 , 2014.2
ID=2001796723 NCID=BB15098032
食生活論 / 米川五郎, 馬路泰藏編
東京 : 有斐閣 , 1990.4. - (有斐閣ブックス)
ID=2000333397 NCID=BN04658220
食の現代社会論 : 科学と人間の狭間から / 伏木亨編
東京 : 農山漁村文化協会 , 2022.8. - (フォーラム人間の食 ; 第2巻)
ID=2001824470 NCID=BC16494928
食の文明論 : ホモ・サピエンス史から探る / 池谷和信編
東京 : 農山漁村文化協会 , 2021.3. - (フォーラム人間の食 ; 第1巻)
ID=2001798997 NCID=BC06713162
世界奇食大全 / 杉岡幸徳著
増補版. - 東京 : 筑摩書房 , 2021.4. - (ちくま文庫 ; [す27-1])
ID=2001799898 NCID=BC06736860
縁食論 : 孤食と共食のあいだ / 藤原辰史著
東京 : ミシマ社 , 2020.11
ID=2001797399 NCID=BC0405044X
酒と調味料、保存食 / 石垣悟編
東京 : 吉川弘文館 , 2019.4. - (日本の食文化 ; 5)
ID=2001758831 NCID=BB28028426
食べる / 八十島安伸, 中道正之編
吹田 : 大阪大学出版会 , 2018.3. - (シリーズ人間科学 ; 1)
ID=2001768540 NCID=BB26164219
食事と作法 / 小川直之編
東京 : 吉川弘文館 , 2018.12. - (日本の食文化 ; 1)
ID=2001752656 NCID=BB27403020
グルコサミンはひざに効かない : 元気に老いる食の法則 / 山本啓一著
東京 : PHP研究所 , 2014.1. - (PHP新書 ; 906)
ID=2001601003 NCID=BB14570507
食学入門 : 食べるヒト・食べるモノ・食べるコト / 荒井三津子編著
東京 : 光生館 , 2014.10
ID=2001624286 NCID=BB16771190
旬菜膳語 / 林望著
東京 : 文藝春秋 , 2012.11. - (文春文庫 ; [は-14-9])
ID=2001565826 NCID=BB10912642
いのちと心のごはん学 / 小泉武夫著
東京 : NHK出版 , 2012.11
ID=2001607646 NCID=BB11252571
食べる / 西江雅之著
東京 : 青土社 , 2010.4
ID=2001484670 NCID=BB01919651
健康と食生活 / 吉田勉編著 ; 篠田粧子 [ほか] 著
改訂版. - 東京 : 学文社 , 2010.4
ID=2001508971 NCID=BB02167620
食文化 : 歴史と民族の饗宴 (シュンポシオン) / 常木晃編
東京 : 悠書館 , 2010.3
ID=2001524921 NCID=BB01655163
飲食文化論文集 / 石毛直道著
東京 : 清水弘文堂書房 , 2009.8
ID=2001465772 NCID=BA91260777